donderdag 7 februari 2013

30 weken na sct

Vandaag weer controledag in Leiden. We begonnen met een echo van het hart. Die zag er keurig uit. Er is dan ook besloten het laatste beetje medicatie hiervoor te stoppen. Het is wnderbaarlijk dat dit probleem "zomaar" is opgelost maar het is gebeurd! Volgende maand nog een keer een echo om te kijken hoe het zonder medicatie gaat en daarna hoeven we voorlopig niet meer terug bij de cardioloog.
Daarna naar de oncoloog. Deze was zeer tevreden over Mason. Het enigste nadeel van de transplantatie is dat hij een slechte gevoelige huid heeft die we goed moeten verzorgen. Dit is een vaak gezien gevolg na transplantatie. De weerstand was vorige keer op een niveau van nog lang niet normaal maar wel weer alles mogen. Een fijn vooruitzicht voor onze naderende vakantie die we aangeboden hebben gekregen van stichting gaandeweg. Om deze vrijwaring echt te krijgen wilde de dokter de waardes nogmaals controleren om te zien of ze nu ook echt weer doorgestegen zijn. En daar s bloed voor nodig..... Dat bleek vandaag een probleem. Mason werd zoals altijd aangeprikt aan Ijn port a cath. En er gebeurde niets. Zout erin, heparine erin dat ging prima maar bloed toegeven ho maar..... Zitten, liggen, bewegen niets hielp. Tja dan maar bloed uit een vat prikken. De verpleegkundige probeerde zijn arm. Helaas daar kwam niets. Ze wou nogmaals prikken maar ik gaf aan dat ik alleen nog liet prikken dor de kinderarts. Die kwam erbij en hup andere arm. Hij zat waanzinnig te wroeten met die naald, Mason enorm overstuur en ik geneigd de beste man neer te knuppelen. Maar geen bloed.... Ik gaf aan dat er niet nogmaals geprikt mocht worden en in overleg hebben we nu besloten dat we maandag nogmaals naar Leiden gaan in de hoop dat de pac dan wel loopt. Zo niet dan moeten er maatregelen genomen worden om de pac weer open te zien krijgen.
Na al dit gepest moest pen ook de laatste vaccinaties voor voorlopig nog geheven worden. Dit ging gelukkig zonder gemopper, een klein voordeel van het feit dat onze bink zoveel gewent is.
De fysio is ook nog even mee komen kijken om te concluderen dat Mason keurig bij is en een goede controle en motoriek heeft.
Al met al best goed, nu alleen hopen dat we maandag bloed krijgen wat een goede weerstand laat zien en dan kunnen we dus, met alleen nog zeer strenge hygiene  en ons gezond verstand gebruiken,  alles eigenlijk weer doen wat andere mensen doen na precies een jaar leefregels.
Ook zullen we vanaf nu weer terug aan naar het Sophia in Rotterdam en dit om en om doen met Leiden

3 opmerkingen:

  1. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie geweldige kerel en ik hoop dat jullie na volgende week heerlijk met elkaar op vakantie kunnen. Ik blijf duimen. Groetjes Eef van den Broek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het zo goed gaat.. hopelijk maandag op een makkelijke manier bloedprikken en dan lekker even weg .. Mason heeft al genoeg gedoe gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zooo he , wat goed (buiten het bloedprikken natuurlijk ) !!! Nu maar genieten van hoe goed het gaat nu met Mason en gewoon hopen dat het de komende maanden alleen maar nog beter wordt !! Kanjertje hoor xx Henny !

    BeantwoordenVerwijderen