maandag 1 oktober 2012

Alweer bijna een week verder. En Mason is gelukkig vooruit blijven gaan.
Alle artsen zijn weer compleet verbaast over hoe hij hier nu weer doorheen komt.
De medicatie ter ondersteuning van zijn hartkamers is gister stop gezet en de medicatie voor de bloedvaten in zijn longen zit bijna op de maximale dosis.
Ook de zuurstof is flink afgebouwt en hij krijgt nu nog maar 1,5 liter normale zuurstof. Omdat het zo goed gaat is hij vandaag weer terug gegaan naar de afdeling, ditmaal naar box 7. Dat is voor iedereen fijn want de IC is niet bepaald een fijne omgeving om te verblijven.
De vraag is hoe nu verder. Omdat datgeen wat Mason heeft zo zeldzaam is kan ook niemand vertellen hoe dit gaat verlopen. Er dient dus nog hard te worden nagedacht over een plan van aanpak.
Helaas liepen we vanmiddag tegen een nieuw probleem aan, de port a cath gaf geen bloed. En na het doorspuiten met zout was de huid eromheen gezwollen. Wellicht betekend dit dus dat de PAC lek is. Laten we hopen dat dit niet het geval is en er woensdag na opnieuw aanprikken weer gewoon bloed uit komt.

2 opmerkingen:

  1. Ah gelukkig dat het weer wat beter met jullie kleine ventje gaat zeg! Gewoon weer op zaal is weer een stapje dichter naar de 'gewone' wereld. Ik hoop dat het laatste probleem zichzelf oplost, zal in ieder geval blijven duimen voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat hij weer op de afdeling is. T is dat er geen andere behandeling is voor de jmml anders zou je echt denken dat het middel erger wordt dan de kwaal. Als hij er goed doorheen komt wordt het later vast een hele sterke kerel. Als je ziet wat hij al doorstaan heeft! Mason van mij zou je als hij bestond een superdepuperdoorzetterskanjerkraal krijgen!
    Groetjes petra garrelds

    BeantwoordenVerwijderen