dinsdag 25 september 2012

Mason ligt nog steeds op de IC. Vandaag is er een gesprek geweest met de IC arts en ze zijn tevreden over het feit dat Mason nog steeds muizenstapjes vooruit gaat. De vaten in zijn longen zijn vernauwt, daardoor komt er te weinig zuurstof in de longen terecht en is de druk op de longen te groot.Dit is een zeer zeldzame bijwerking na transplantatie, de arts had het in 16 jaar pas 2x eerder meegemaakt. De enigste manier om dit te ondersteunen is medicatie en zuurstof. Helaas duurt het erg lang voordat deze medicatie zijn werk gaat doen en de verwachting is dus dat Mason nog minimaal 5a6 weken in lumc zal liggen. Wat een enorme domper is dit zeg. Net twee weekjes thuis geweest en nu weer voor zo een lange periode daar. Ze gaan wel langzaam proberen het zuurstof af te bouwen in de hoop dat hij over een tijdje van de IC af kan. Dat zou voor ons zoooooo fijn zijn want op de IC kunnen we weinig zelf voor hem zorgen en mogen we tussen 12 en 2 niet bij em. Ook heeft hij weinig mogelijkheden tot spelen op de IC en ligt dus voornamelijk in bed. En ondanks dit alles is het mannetje zo vrolijk en blij. Hij kletst de oren van je kop. We vrezen dat we de 26 weken (half jaar) wel gaan redden in Leiden ;-(

4 opmerkingen:

  1. pffffff, heftig hoor allemaal!
    Probeer de kleine stapjes vooruit als positief te zien, al weet ik ook wel dat dit niet meevalt en zoveel weken in het ziekenhuis gaat jullie ook niet in de koude kleren zitten.
    Ik kan jullie niet anders dan heel veel sterkte wensen en ik denk heel vaak aan jullie!

    Hou je taai!

    Liefs Marisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen dat het ws nog zolang gaat duren, maarja wat moet dat moet.. hopelijk mag hij snel van de IC af en kan hij op een andere afdeling gewoon lekker spelen en door ontwikkelen, zo een kleintje zoveel in een bed alleen is ook niet goed lijkt mij.. helaas even geen andere keus.
    Kaarsje blijft branden hier voor Mason en voor jullie, voor kracht en positieve energie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vervelend gelukkig gaat hij wel kleine stapjes vooruit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo Paul en Angelique,
    Hoe is het nu met Mason?
    Merken jullie al een klein beetje verbetering.
    Veel sterkte Petra Garrelds

    BeantwoordenVerwijderen