woensdag 8 augustus 2012

Dag +26

Hb:6,4
Trombos:48(dezevzijn vannacht toegediend)
Leuco's: 5

Vannacht heeft Mason voor de verandering zijn sonde er weer eens uitgetrokken.
Dus hij heeft een portie trombo's gekregen en een nieuwe sonde. Vanmorgen werd hij wakker met een temp van 38,5, koorts dus direct kweken afgenomen.
Verder zit hij heel erg onder de uitslag waarvan niemand weet wat het is maar ook niemand maakt zich daar druk over. Zijn huid is natuurlijk "nieuw" en heel gevoelig dus het zal waarschijnlijk irritatie zijn.
Gelukkig heeft hij goed geplast en is 200 gram afgevallen.
De voeding loopt ook weer op 35.
Zijn leverwaarde is een klein beetje verhoogt weer maar niet in de stijgende lijn waarin het ging. Omdat ze zien dat dit is ontstaan vanaf het moment dat hij bactrimel krijgt gaan ze deze stopzetten en vervangen door een medicijn wat eens per maand via het infuus word gegeven tijdens een dagopname.
Verder hebben we het idee dat hij toch wel teveel methadon krijgt want hij is niet wakker te krijgen en als hij wakker is is hij heel tam. Deze word morgen in dosis verminderd. Vandaag is deze omgezet van 6x daags naar 4x daags.
Feitelijk is het dus het probleem in zijn vochthyishouding wat hem nog hier houd en ze hopen dit voor het weekend opgelost te hebben. Als dan ook alle andere dingen goed blijven gaan zouden we begin volgende week naar huis mogen.
De artsen hebben ook de leefregels voor thuis besproken.
In binnenruimtes zijn we heel beperkt en mag hij voorlopig nergens komen en mogen er ook bijna geen mensen thuis op bezoek. Thuis zijn ook de hygiene regels streng en uiteraard moeten we oppassen met voedsel. De kans dat je in de buitenlucht iets oploopt is eigenlijk heel klein en buiten mogen we dan ook nagenoeg alles.(geen markt , terras of pretpark oid omdat daar teveel mensen zijn maar gelukkig zijn er meer dan genoeg andere opties buiten) zolang mensen maar niet over de kinderwagen hangen. Duimen draaien dus dat er geen kink meer in de kabel komt en dan zijn we volgende week thuis

2 opmerkingen: