maandag 20 augustus 2012

Dag +38

Hb:6,1
Trombos:43 (na toedienen)
Leucos:9,36

Even een paar daagjes geen blog. Zodra we weg waren uit het ziekenhuis probeerde ook wij even te genieten van het mooie weer.
En van Joanne haar laatste dagen thuis want die is vandaag voor het eerst naar de basisschool gegaan! Vrijdag moest Mason trombos krijgen voor de nieuwe sonde. Er was een infuus in zijn voet geprikt maar dat zat niet goed. Op alle mogelijke plekken hebben ze hem geprobeerd te prikken maar niets lukte. Uiteindelijk hebben ze een infuus in zijn hoofd gezet. De trombos waren nog niet inlopen of hij trok zelf het infuus er alweer uit.
Dat beloofde wat voor zondag. Zaterdag een lekkere rustige dag alleen kon Mason in de avond erg moeilijk in slaap vallen door onrust. Hij was overgegaan naar 2 shots methadon en dat was waarschijnlijk de boosdoener. Zondag na het badderen heerlijk met hem buiten wezen wandelen en toen moest er weer geprikt worden. Hij moest het eerste portie trombos hebben en antibiotica voor de ok. Na veel overleg werd er een neonatoloog gevraagt te prikken. Deze besloot dat het alleen in zijn hoofd kon. Waren wij zo verbaasd em blij dat hij nog haar had na de chemo's werd dat er nu zonder pardon afgeschoren. Het infuus werd in zijn hoofd geplaats, gefixeerd, omwikkeld met verband, mutsje op en tape erover. Voor de zekerheid werd hij ook nog vastgebonden aan bed toen hij sliep. Dit infuus mocht niet sneuvelen!!! Vanmorgen zou hij om 8 uur aan de beurt zijn voor ok. Kwart voor 8 naar beneden, hele team stond klaar....bleek er een of andere pipo het ok schema om te hebben gegooit. Arm kind, wS nu pas om 10 uur aan de beurt. De operatie is gelukkig goed gegaan en hij is nu in het bezit van een port a cath. Veel fijner dan de hickmanlijn want deze is onderhuids en hier mag hij mee badderen en zwemmen.
De middag heeft hij zijn roes uitgeslapen en in de avond leek hij zichzelf weer. Hij heeft al drie dagen niet overgegeven en vandaag waren de leverwaardes wederom stabiel (helaas nog steeds niet gezakt) Hij heeft dus alleen de luchtweginfectie nog en morgen gaan de artsen overleggen of hij daarmee naar huis mag

2 opmerkingen:

  1. Jee wat fijn te horen dat de operatie goed verlopen is en dat er misschien zelfs alweer aan huis gedacht mag worden. Nu maar duimen dat er niet weer iets geks de kop opsteekt en dat hij straks lekker weer in zijn eigen bedje, lekker thuis bij jullie kan liggen! Vond Joanne het leuk de eerste hele 'grote school'dag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe ging Joanne haar schooldag, vond ze het leuk??
    Fijn dat de operatie goed is gegaan , hopelijk gaat de port a cath al het positieve brengen waarop gehoopt word, jammer dat de leverwaardes niet zakken maar gelukkig gaan z eniet verder omhoog.. en gelukkig groeit haar bij kleintjes heel snel weer aan!
    Ben heel benieuwd of hij mee naar huis mag!
    De kaarsjes blijven branden voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen