vrijdag 17 augustus 2012

Dag +35

Hb:7,2
Trombos:21
Leucos:7,6

Laten we beginnen met goed nieuws:Mason heeft 100%donorcellen!!!!!
Hoewel ditnog kan veranderen betekend het dat de sct iig niet direct is mislukt. Ook zijn sinds woensdag de leverwaardes stabiel. De leverfunctie is verbeterd en de bilirupine (stof die geelzucht veroorzaakt) stijgt niet verder. Het lijkt er dus idd op dat de stijging veroorzaakt werd door de medicatie. Mason zijn huiduitslag is geheel verdwenen en we hebben gister gehoord dat de jonge rode cellen nu ook gewoon uitrijpen. Dat is ook te zien aan zijn bloedwaardes. Hij houd zijn bloed aardig op peil. Helaas heeft hij nu wel een luchtweginfectie en door het hoesten spuugt hij weer enorm veel
Gister constateerde ik al dat zijn hickmanlijn iets verder eruit was verschoven en dat de pleister los zat. De zuster en dokter wilde de pleister verschonen en de lijn fixeren maar bij het verwijderen van de pleister kwam de lijn er geheel uit.... Probleem want nu is er geen in-uitgang meer.
Besloten werd dat hij maandag naar de ok gaat en een port a cath krijgt (een onderhuids kastje dat aangesloten is op een ader) Dit kastje kan dan door de huid aangeprikt worden voor af en toename.
Gister is er voor controle van de waardes bloed uit een bloedvat geprikt en dit ging best redelijk. De planning was dat er zondag avond een infuus geplaatst word en er een paar porties trombos gegeven zouden worden voor de operatie vanmaandag. Helaas heeft Mason zojuist zijn sonde eruit gespuugt en zal er zo direct een infuus geprikt moeten worden om trombos toe te dienen en daarna een nieuwe sonde te plaatsen.

2 opmerkingen:

  1. Helemaal top dat hij 100% donorcellen heeft en fijn dat dat zich laat zien in het bloed ook.. langzaam komen de positieve veranderingen eraan.. jammer van de luchtweginfectie en de bijbehorende nare dingen erbij.. maar het begin is er....
    Hier blijven we heel hard duimen voor jullie pracht mannetje, ik hoop echt dat hij snel naar huis mag .. niet alleen heel erg fijn voor Mason en jullie maar ook zeker voor Joanne die straks naar school moet.

    BeantwoordenVerwijderen