dinsdag 24 juli 2012

Dag +10 &+11

Mason heeft niet zijn beste dagen. Het spugen blijft maar aanhouden. Bij iedere minste of geringste inspanning, dus wassen verschonen aankleden etc, moet hij overgeven. Dit gaat nog steeds gepaard met flink wat bloed.De trombos worden nu ook minimaal 1x daags toegdiend tegen al dat bloed. Omdat het stopzetten van de sondevoeding geen vermindering van spugen opleverde is vandaag de sondevoeding weer heel langzaam begonnen. Zo blijven zijn maag en darmen nl goed actief. Maar meer voeding betekend meer poepbroeken, meer poepbroeken vaker verschonen en vaker verschonen vaker spugen.
Nog steeds heeft hij last van kapotte huid in zijn plooien. Met name zijn nek lijkt zeer te doen. We smeren hem dagelijks in met zonnebloemolie en zinkzalf hiertegen.
Er liepen twee antibiotica's. Een tegen een bacterie in zijn keel en een tegen de koorts. De laatste is vanaf vandaag stopgezet omdat hij wel dagelijks iets verhoging heeft maar geen echte koorts laat zien. Ook isvzijn gewicht en buikomvang weer toegenomen, hij is nu ruim 9,5 kilo. Dit lijkt toch deels ook wat vocht te zijn dus morgen wordt er bekeken of er weer extra plasmedicatie ingezet moet worden. De zuurstof is er nog steeds af en dat lijkt goed te gaan. Wel blijft de verkoudheid hem in de weg zitten en benauwd maken. Het enigste wat we hier tegen kunnen doen is zoutspoelen maar vaak moet hij dan of niezen en krijgt een bloedneus of word boos en gaat spugen.
We hopen toch echt na het weekend witte cellen te zien zodat hij weer kan gaan opknappen. Hij slaapt enorm veel op het moment want iedere inspanning is hem teveel.
Vanmiddag heeft ome Berry voor hem gezorgt en konden wij heerlijk even met zn drieen van het mooie weer genieten in wateringen en hebben Paul en Joanne een heerlijk fietstochtje gemaakt. Deze week hebben we extra mazzel want ome Mark en tante Juul gaan donderdag in Leiden logeren zodat wij deze week toch nog een keer met zn drieen kunnen slapen ondanks dat Joanne nu even niet meer in Leiden slaapt en kunnenwe vrijdag even wat leukst met zn drieedoen. We boffen maar met onze lieve vervangers!!

1 opmerking:

  1. Dikke knuffel voor ome Mark en tante Juul en natuurlijk als altijd voor jullie 4

    BeantwoordenVerwijderen