zondag 22 juli 2012

Mason heeft ons nog even allemaal flink aan het werk gezet. Om 7 uur heb ik hem wakker gemaakt om klaar te maken voor de nacht. Toen zag ik dat hij flink in bed gepoept had en alles onder zat. Tijdens het verschinen begon hij over te geven. Zuster erbij geroepen en we besloten maar direct alles te doen wat nog moest gebeuren zodat hij klaar voor vandaag was. Dat ritueel houd in zonnebloemolie deppen, ale plooien smeren, mond reinigen met gaas en zout, neus spoelen, mond pasta aanbrengen, temperaturen en pleisters verschonen indien nodig. Nu is dat voor Mason alemaal erg inspannend en pijnlijk. Zijn mond is heel gezwollen en vol wondjes dus dat zout is niet grappig.
Hij heeft ook hele dikke wangen van de opgezetten slijmvliezen. Bij het pleister vervangen van de sonde ging het al mis. Mason zijn huid is heel teer en gevoelig. Endus kwam er huid mee. Uiteindelijk alles gedaan, pyama aan, bed verschoont en ik wil hem net in bed leggen, spuugt ie hele golven vers bloed uit. Opzicht is dat "normaal" omdat natuurlijk alleskapot is van binnen maar dit was wel heel veel. De dokter heeft besloten dat hijstraks twee extra porties trombos krijgt tegen de bloedingen.
Inmiddels is alles wederom verschoont en ligt hij weer lekker te slapen

1 opmerking:

  1. Ondanks dat Mason voor alle begrippen het vrij "goed " doet is het toch heel wat voor dat kleine ventje hoor pppffftttttttt weet dat Damian en Djayden voor zo een twee jaar dagelijks de neus spoelingen moesten hebben en ohhhhhhhh wat haatte zij dat .............en zij hadden geen kapotte slijmvliezen .... Hoop voor jullie dat de dag van de nieuwe cellen heel snel aan breekt ....denk aan jullie 4tjes hoor , dikke knuf van Omie xx

    BeantwoordenVerwijderen