donderdag 19 juli 2012

Dag +6 & Dag +7

De misselijkheid is nog steeds in volle overvloed aanwezig. Vanmorgen zat er zelfs aardig wat bloed bij. Dit komt waarschijnlijk door de lage trombo's en het feit dat de binnenkant kapot aan het raken is. We zien ook steeds meer puntbloedinkjes op zijn lichaam verschijnen. Door steeds trombos toe te dienen moeten grote bloedingen voorkomen worden. Er beginnen nu ook wat kleine wondjes in de plooien bij de billen te onstaan maar nog steeds minimaal. Ook het meest van Mason zijn haar zit er nog aan. De artsen zijn gematigd positief. Ze denken nog steeds dat de ernstige bijwerkingen echt wel gaan komen maar de eerste week zijn we iig goed doorgekomen. En hoe later de hevige bijwerkingen, hoe dichter we bij nieuwe cellen zijn. En de nieuwe witte cellen zullen zich tegen de bijwerkingen keren en dus zal dat naar verwachting eerde genezen dan wanneer alles nu al had opgetreden. Wat de artsen wel een zorgpunt blijven vinden is zijn ademhaling en hartslag, die is nu al zo hoog dus wat gebeurt daarmee als hij echt ziek word. De koorts gaat op en neer, de antibioticas blijven dan ook gewoon doorgaan hoewel alle kweken nog steeds negatief zijn. Gister is er weer bloed toegediend en heeft hij MTX gehad, hopelijk de allerlaatste chemo van zijn leven.
Het is maar goed dat de hickman twee lijnen heeft want die lopen beide non stop met allerlei bloed en medicatie.
Op het moment slaapt Mason veel (als het hem lukt eraan toe te geven) want als hij wakker is voelt hij zich zichtbaar ellendig. We hebben gister met de artsen besloten voorlopig niets aan al zijn drugs te veranderen. Eerst maar wachten tot we de stijgende lijn zien, dan het volgende probleem aanpakken. Dat het adkicken een traject is waar maanden overheen zullen gaan is inmiddels wel duidelijk.
Nu is het uitkijken maar week 3/4 omdat dan weer witte cellen verwacht worden. Zodra die er zijn krijgt Mason biogarde toegediend en als dat goed gaat mag decwand open !!!!!
Misschien dus over 2 a 3 weken al.
Eind week 4 word er gemeten hoeveel donorbloed er aanwezig is, al zegt dat nog niet heel veel want zeker het eerste jaar kan dat mt de week nog veranderen.
Joanne is vandaag voor het eerst naar speltherapie geweest bij de psycholoog. Er werd niet al teveel gespeelt want ze vond de kamer een rommel en heeft dus even grondig opgeruimt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten