maandag 16 juli 2012

Dag+3 & +4

Vandaag zijn er geen witte cellen meer!
Althans ze zijn minder dan 0,1 en dus niet meer meetbaar. Ajuu slechte cellen, dat jullie maar niet meer terug mogen komen.
Betekend ook dat Mason nu het vatbaarst is omdat de afweer nu ook plat ligt.
Op dag +1 en +3 heeft hij MTX gehad, das een snufje chemo om GVH tegen te gaan. Dag +5 wordt dat nog een keer herhaalt. Ook krijgt hij dagelijks ciclosporine tegen GVH.
De TPV voeding (direct in de bloedbaan) is iets verhoogt en de sonde voeding verlaagt omdat hij bleef spugen. Het spugen lijkt niet zo zeer van misselijkheid te komen maar Mason is erg verkouden en heeft veel taai slijm wat hij niet wegkrjgt.
Verder krijgt hij vanaf vandaag magnesium omdat dat wat verstoord is.
Al met al doet hij het goed. Hij lacht nog steeds en ontwikkeld. Iets wat iedereen hier verbaasd omdat in deze fase kinderen meestal alleen maar belabberd zijn en de slijmvliezen toch wel kapot zijn en er diarree is.
Alle kweken zijn nog steeds negatief dus er zijn op het moment geen virussen en bacterieen aanwezig.
Vandaag worden er wel weer trombos gegeven. Wellicht een Portie extra omdat het snot steeds wat bloeding laat zien.
Mason ziet ook anders van kleur, het lijkt alsof hij een maand op vakantie is geweest. Toch een zuid-europesche donor???? :-)
Voor Joanne gaan de pedagoog en de psycholoog vandaag om de tafel om te kijken wat we haar kunnen bieden aan hulp

2 opmerkingen:

  1. Hey toppers,

    Wat fijn om weer wat te lezen! En zoals ik het lees ziet dit er ook wel gematigd postief uit. Heel erg fijn, en laten we hopen dat deze goede voortgang blijft. Uiteraard is het nog heel spannend, en is de strijd nog niet gestreden. Maar we blijven positief, en wat is Mason een beresterke kanjer! Fijn dat ze jullie ook zo goed begeleiden met Joanne, tis ook allemaal heftig voor jullie lieve prinses. Zet hem op met z'n allen, wij blijven duimen voor jullie.

    Dikke X'en en knuffels, Babette, Willem, Sophie & Fenna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me helemaal bij het vorige bericht aan! Hoop dat Mason vandaag weer een goede dag heeft, dat zal jullie ook een beetje rust geven. Hou vol kanjers!

    BeantwoordenVerwijderen